V Gaboltove sa stretnú účastníci troch pútí - Rómovia, muži a miništranti

04.08.2012 Bardejov

Gaboltov 4. augusta (TASR) - Pútnické miesto Gaboltov v okrese Bardejov privíta v auguste na svojej pôde účastníkov troch pútí. Na prvej sa zídu Rómovia, ďalšia je určená pre mužov a posledná pre miništrantov.
Na 20. ročníku púte sa zídu Rómovia v Gaboltove v nedeľu 5. augusta. Cirkevné podujatie odštartuje o 14.00 h ružencom, pokračovať bude krížovou cestou a následne evanjelizačným programom. Vyvrcholí o 16.00 h svätou omšou s košickým arcibiskupom metropolitom Mons. Bernardom Boberom. Počas nej prednesie homíliu národný riaditeľ pre pastoráciu Rómov v Čechách Jiří Rous.
V poradí 10. celoslovenská púť mužov sa uskutoční v Gaboltove o dva týždne neskôr, a to v nedeľu 19. augusta. Jej program bude pozostávať z krížovej cesty so začiatkom o 9.00 h, ako aj vystúpenia Colina Symesa, ktorý sa venuje misijnej práci v škótskom Edinburghu. Pútnickú svätú omšu bude opätovne celebrovať arcibiskup Bober. Jej začiatok je naplánovaný na 16.30 h.
Miništranti sa zídu na svojej púti v Gaboltove v posledný augustový pondelok. Odštartuje o 11.00 h krížovou cestou. Po obede a prednáške dona Antona Červeňa je na programe so začiatkom o 14.00 h svätá omša s košickým pomocným biskupom Mons. Stanislavom Stolárikom.
Informácie o pripravovaných pútiach v Gaboltove priniesla internetová stránka Tlačovej kancelárie Konferencie biskupov Slovenska.
 

Vyberte región